Σχετικώς με τον Ιστότοπο αυτόν

Σημαντικό!

Σε αντίθεση με άλλους ιστοτόπους για τα κηπευτικά, ο Λαχανόκηπος δίνει έμφαση κυρίως στην επιχειρηματική πλευρά παρά στις οδηγίες καλλιεργείας.

Το επαγγελματικό περιβόλι το στήνουμε για να κερδίσουμε λεφτά να ζήσουμε, όχι μόνον από αγάπη στη φύση. Άρα αυτό που πραγματικά έχει σημασία όταν ξεκινάς είναι ο σχεδιασμός και η οικονομική μελέτη.

Γι αυτό συνιστώ να δώσετε μεγαλύτερη σημασία στα επιχειρηματικά θέματα, παρά στις οδηγίες καλλιέργειας. Στο κάτω κάτω, με λάθος τρόπο καλλιέργειας μπορεί να πάρετε μικρότερη σοδειά ή, στην χειρότερη περίπτωση, να χάσετε μια σοδειά, με λάθος σχεδιασμό, όμως, μπορεί να χάσετε την επιχείρησή σας!

Ο ιστότοπος αυτός απευθύνεται κυρίως σε δύο κατηγορίες ενδιαφερομένων:
  • Σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν το δικό τους περιβόλι / θερμοκήπιο και
  • Σε όσους επαγγελματίες θέλουν να βελτιώσουν την επιχείρησή τους.

Οι βασικές ενότητες είναι οι ακόλουθες:

  • Πριν Ξεκινήσουμε: Συζητάμε τις ερωτήσεις που έχετε ή θα έπρεπε να έχετε κατά νου ξεκινώντας: Ποιοι είναι οι πόροι που έχετε ή που θα έπρεπε να έχετε στην διάθεσή σας; Ποια είναι τα πιθανά προϊόντα που θα μπορούσατε να παράξετε; Ποιες είναι οι πιθανές αγορές για την παραγωγή σας; Ποια είναι τα απαιτούμενα κεφάλαια; Πόσο σημαντικές είναι οι χρηματοροές για τον λαχανόκηπο; Τι μορφή πρέπει να πάρει η επιχείρησή σας;
  • Παράγοντας: Μικρά μυστικά για να σας βοηθήσουν στην αποδοτική λειτουργία και την συνεχή βελτίωση.
  • Στα Blogs θα σας αναφέρω διάφορα θέματα και σκέψεις μου από ερεθίσματα της καθημερινής επικαιρότητας, σχετικά με τα κηπευτικά και την Ελληνική γεωργία!
  • Για όσους θέλουν περισσότερες πληροφορίες, οι Σύνδεσμοι θα σας οδηγήσουν σε ιστότοπους με ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Όμως, πολλοί θα είναι σε αγγλικά ή άλλες γλώσσες.

Η μπάρα πλοηγήσεως στο πάνω μέρος των σελίδων σας προσφέρει πρόσβαση στα διάφορα αυτά τμήματα.